måndag 2 januari 2006

2006 - Nu är det ett nytt år! Detta år kommer Melker fylla fyra år och Alfred fylla sitt första år. Om Melker vill och visar intresse för någon aktivitet, har vi tänkt att han ska få börja på något till hösten, t ex barngymnastik. Det ska bli intressant att se vad han väljer, OM han väljer att göra något. Han är ju lite speciell vad gäller "påtvingade" saker. Som t ex i somras då barnen och jag var till Parken Zoo för att lyssna och titta på Mora Träsk. Ni vet, de har ju ofta arm och benrörelser till sina låtar , men det VÄGRADE Melker vara med på... En annan gång, då ett annat band var där och spelade för barnen så var Linn & Lovis (lite äldre kusiner) med. Lovis gick fram och satte sig på gräset nära scenen där de andra barnen satt, men det VÄGRADE Melker göra oxå... Tror det hör till mognaden så vi får se om han kommer över den "skräcken".

Alfred, min lilla bebis ;-), kommer att lära sig gå om ett par månader. Till hösten kommer han börja prata mer och mer. Det ska bli så spännande, även fast jag njuter av honom som han är idag (bortsett från mammigheten då *ler*). Det är även i höst som Alfred förhoppningsvis ska börja på samma dagisavdelning som Melker, Blåklockan. Jag ska alldeles strax skicka in ansökningspapprena. Det är tyvärr inte säkert att Alfred får någon plats här i vårt område. Till våren (ja, det är visserligen oftast mer ont om platser då) så har vissa hällbybarn fått plats på dagis långt härifrån och så hoppas jag att det inte blir. Eftersom flera barn fått plats på annat dagis står de på sk överflyttningslista och de barnen har först förtur på platserna. Någon syskonförtur finns det inte egentligen, men jag vet att våra fröknar önskar och helst vill ha in syskon. Jag ska ta och ringa till hon som har hand om platserna och höra hur många barn som står på överflyttning. Jag vet iaf att det är ca 12 platser som blir lediga på Melkers avdelning och grannavdelningen så vem vet...?

Idag är det exakt nio månader sedan som Alfred föddes och det "firar" han med att mer och mer börja resa sig mot möbler och dylikt. Fast han är lite rolig, han tror han inte kan och när man bara håller honom under armarna (gör inget mer) så ställer han sig upp utan problem.