tisdag 3 januari 2006

På förmiddagen åkte vi till biblioteket med Malin, Malva o Lovisa. Fast det var inte det lättaste att komma iväg... Melker har en ful ovana att sätta sig på tvären då han får höra att vi har en tid att passa. Han går igenom hela registret med "trots" att hälften vore nog. Vi skulle åkt med 09.27-bussen, men jag märkte rätt tidigt att det inte skulle gå. De andra åkte dock med den bussen och vi skulle ta nästa buss som går 09.47. Allt var frid och fröjd och Melker hann till och med vara ute och vänta på oss innan vi gick till bussen. MEN ungefär 50 meter från vårt hus kommer jag på att vi glömde ta med oss våra böcker som skulle lämnas tillbaka... Tyvärr, (måste jag säga) sa jag det högt till Melker och vad händer? Jo han bryter ihop och slänger sig i en snöhög och kan inte gå något mer!?! "Man måste ha böckerna med sig..."  gnäller han. Jag försökte förklara för honom (med dåligt tålamod) att vi kunde åka en annan dag med våra böcker, men det gick han inte med. Vid det här laget hade vi missat bussen så vi kunde lika gärna gå hem för att hämta påsen med böcker jag ställt precis vid dörren...

Det är sååå vackert ute nu. Alla träden har jättemycket frost och snö på grenarna att man kan tro man är i fjällen eller någon annanstans där det vanligen är mycket snö. Granen på bilden härintill står på vår tomt, tjusigt va´?

 


På väg hem efter biblioteksbesök och lunch på stan stannar vi kvar utomhus eftersom granngrabbarna var ute och åkte pulka mm. Det blev tre härliga timmar som vi var ute och det var en mycket trött Melker som gick in för att äta lite mat. Roligt har de iaf i snön. Hoppas vi får behålla snön ett bra tag framöver. :-)


Alla hade varsin stjärtlapp att åka på och hej vad det gick!